Ultraljudsbehandling Göteborg

Life Long Clinic är en av världens mest avancerade kliniker inom tillämpad Holistisk synergivitalitet och Japansk medicinsk akupunktur.  

Life Long Clinic

Ultraljudsbehandling i Göteborg

Ryggskott ischias stelhet goteborg

Vad är ultraljudsbehandling?

Ultraljud har en rensande effekt på kroppen vid behandling. Vid varje inflammation finns inflammationsämnen som hindrar tillförseln av blodet att nå det skadade området. Via ultraljud rensas de oönskade ämnena bort och läkande blodcirkulation kan komma fram.

Effekten av ultraljud fungerar på två sätt, det ena är som ovannämnda uppstår rensningseffekten som används för bortsköljning av oönskade smärtsignalämnen, svullnader/lymfa, inflammationsämnen etc. som kan blockera normal god blodcirkulation.
Den andra effekten av behandling med ultraljud är en termisk effekt som är gynnsam för immunförsvaret. Cellväggarnas permeabilitet (genomträngliga) ökar vilket underlättar för immunförsvaret.

Ultraljud passar utmärkt för områden med små muskler där andra behandlingsformer inte bidrar till lika bra resultat, områden som exempelvis händer och fötter.

Det finns ingen mystisk, läkande kraft i själva ultraljudet. Den fungerar som ett hjälpmedel och stöd för kroppens egen läkningsprocess. Vid all läkning är det viktigt att rensa genom skadeområdet så att restämnen undanröjs och nytt blod med syre och näring kommer fram. Då fungerar kroppens läkningsprocess som bäst.

Goda resultat med ultraljud för behandling av:

  • Smärtlindring
  • Reducering av inflammationer även i områden där det finns mindre muskler, exempelvis händer och fötter
  • Reducering av svullnader
  • Reumatism

De tre olika sorterna ultraljud:

  1. Ultraljud med låg energi. Denna sort används vid diagnos och bildvisning, exempelvis foster i livmodern eller när man undersöker muskler och ligament. klicka här för att läsa mer om uljtraljudsundersökning
  2. Ultraljud med medelhög energi. Det är denna typ av som används vid terapeutisk ultraljudsbehandling, även denna form vi tillämpas vid våra behandlingar.
  3. Ultraljud med hög energi. Vid kirurgi används den högenergetiska ultraljudet för exempelvis sprängning av njursten.
Osteopati kiropraktik goteborg
Vad Väntar Du På...

Boka din tid

Life Long Clinic driver för närvarande två kliniker i Göteborg. En av dem är belägen längs den populära paradgatan Avenyn, medan den andra kliniken är belägen parallellt med Linnégatan.

Life Long Clinic

Vasagatan 58, 411 37, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt

Life Long Clinic - Louise

Nordhemsgatan 52, 413 06, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt