Dermapen microneedling Göteborg

Upptäck den hemlighet som ger dig ungdomlig hud – Dermapen 4 Microneedling

Life Long Clinic

Dermapen microneedling i Göteborg

Dermapen_rynkor

Vad är Dermapen 4 Microneedling?

Dermapen microneedling är en avancerad hudföryngringsmetod som innebär användning av en liten penna med små, vassa nålar. Genom att föra denna penna över huden skapas mikrokanaler, vilket stimulerar hudens naturliga förmåga till förnyelse. Den resulterande reaktionen i huden inkluderar ökad produktion av kollagen och elastin, vilket leder till förbättringar i hudens textur, ton och elasticitet.

Användningsområden

Dermapen 4 Microneedling är en mångsidig behandlingsmetod som kan användas för att behandla en rad olika hudproblem och förbättra hudens övergripande hälsa och utseende. Nedan är några vanliga användningsområden:

 • Åldrad och solskadad hud
 • Acneärr
 • Linjer och rynkor
 • Hudbristningar
 • Stora porer
 • Acne

Hur går Dermapen behandling till?

En Dermapen-behandling går till så att efter en ordentligt rengjord hud appliceras en serums kombination med hyaluronsyra som bas och därefter väljer vi ut vilket serum som ska kombineras så att vi skräddarsyr efter din hud. Därefter kör vi nålpennan över behandlingsområdet med 16 sterila engångsnålar som skapar tusentals mikroskopiska kanaler för att slussa ner serumet med de kraftfulla ingredienserna i huden som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen. Beroende på vilka indikationer som behandlas så arbetar vi med nålarna olika djupt ned i huden. Detta stimulerar hudens naturliga produktion av nytt kollagen och elastin, vilket bidrar till en långsiktig spänstökning och förbättring av strukturen. Dessutom stärker behandlingen upp huden och ger en fin spänst och lyster.

lotus spa template services img 2
lotus spa template services img 3

Intervaller och resultat

Det är svårt att säga hur många behandlingar som krävs men generellt rekommenderar vi i kombination med rätt hudvårds produkter hemma att hålla dessa intervaller och antal behandlingar:
Hudföryngring: 3-6 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
Akneärr: 4-8 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
Lyster/uppfräschning: Vid behov eller Var fjärde vecka
Pigmentering: 4-6 behandlingar 2-4 veckors mellanrum

Vanligtvis kan man se resultat redan efter första behandlingen. Men mer varaktigt resultat kommer efter 4-6 behandlingar (utförda med 6-8 veckors mellanrum) Din huds kondition kommer sedan att fortsätta förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Behandlingsresultatet beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt.

Kombinationsbehandlingar och Boosters

För att ytterligare förstärka effekten av en Dermapen-behandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som till exempel kemisk peeling UBER PRO och INFUZION sk Multifuzion bla. Vi erbjuder även DP Dermaceutics MG-Collection som är kraftfulla behandlingskoncentrat för att boosta och skräddarsy behandlingen ytterligare.

Eftervård för Dermapen 4 Microneedling

Du får räkna med ansiktsrodnad efteråt upp till 48h efter behandlingen men i vissa fall upp till en vecka även beroende på hur djup behandling som gjorts. De flesta kan återgå till sina dagliga aktiviteter direkt efteråt, vi erbjuder steril makeup med DP dermaceuticals Cover Recover en skyddande och vårdande foundation som dämpar rodnad för den som önskar så att man kan återgå till arbete direkt efteråt. Återhämtningstiden är minimal men beror helt på intensiteten av behandlingen.

Efter behandlingen är det väldigt viktigt med hygienen. Du får inte röra vid ansiktet för att undvika risk för bakterier, byt örngott till ett nytt rent samma dag och gör rent eventuella sminkborstar. Undvik Fysisk aktivitet och ansträngning så som träning, simning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 24-48 timmar efteråt.

Försiktighet med sol är ett måste då huden är betydligt känsligare direkt efter en behandling och har därför lättare att bilda pigmenteringar om huden utsätts för UV-strålning. Grundtanken med Dermapen är dessutom att stimulera huden och öka dess egna produktion av kollagen och elastin, något som blir försämrat om man är oförsiktig med sol och UV-strålning. För optimalt resultat efter behandlingen bör man alltså dagligen använda sig av ett solskydd minst SPF30, oavsett väder och årstid.

Punktlista för eftervård:

 • Undvik att röra vid ansiktet för att minska risken för bakterieinfektioner.
 • Byt örngott till ett nytt rent samma dag och rengör eventuella sminkborstar.
 • Undvik fysisk aktivitet och svettning, samt makeup i minst 24-48 timmar efter behandlingen.
 • Använd solskydd med minst SPF30 dagligen för att skydda huden från UV-strålning och för att optimera resultatet av behandlingen.

 

Vanliga frågor och svar om dermapen

Dermapen är själva märket och microneedling är behandlingstypen. Märket kommer från ett Australiensiskt företag som dominerat marknaden redan från start med sin teknologi och säkerhet.

Innan behandlingen påbörjas, kontakta en av våra kvalificerade hudterapeuter för att bedöma eventuella kontraindikationer och säkerställa att behandlingen är lämplig för dig.

Att notera innan behandlingen:

 • Aktiv akneutbrott eller infektioner i behandlingsområdet.
 • Öppna sår eller skador på huden.
 • Graviditet eller amning.
 • Allvarliga hudsjukdomar såsom eksem, psoriasis eller rosacea.
 • Användning av blodförtunnande mediciner.
 • Aktiv solbränna eller användning av solarium.

Återhämtingstiden är minimal men beror helt på vad fokuset med behandlingen var, detta då intensiteten anpassas efter varje individ och behandlingsområde. 

Resultaten från en microneedling-behandling börjar bli synliga inom fyra till sex veckor efter avslutad behandling. Denna tidsperiod är avgörande eftersom kroppen då aktivt regenererar nytt och starkt kollagen. För att upprätthålla resultaten rekommenderas vanligtvis en uppföljande behandling åtta till tolv veckor efter den första.

Du ska helst undvika smink och fysisk aktivitet som får dig att svettas på minst 24-48 timmar efter behandling.

Vad Väntar Du På...

Boka din tid

Life Long Clinic driver för närvarande två kliniker i Göteborg. En av dem är belägen längs den populära paradgatan Avenyn, medan den andra kliniken är belägen parallellt med Linnégatan.

Life Long Clinic

Vasagatan 58, 411 37, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt

Life Long Clinic - Louise

Nordhemsgatan 52, 413 06, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt