Vaxning Göteborg

Få Silkeslen Hud med Professionell Vaxning hos Life Long Clinic i Göteborg

Life Long Clinic

Vaxning i Göteborg

LPG behandling goteborg

Hur fungerar vaxning?

Vill du bli av med oönskad hårväxt på ett snabbt sätt? Då är vaxning det perfekta valet för dig. Hos Life Long Clinic i Göteborg erbjuder vi vaxning, en tillfällig lösning för att bli hårfri. Med vaxning kan du behandla stora områden på kort tid, men kom ihåg att återväxten sker inom 4-6 veckor.

Vid vaxning appliceras vax på huden där håren ska avlägsnas. När vaxet stelnar, rycks hårstråna ut från roten, vilket resulterar i en slät och hårfri hud. 

Vilka områden kan behandlas med vaxning?

Vi behandlar nästan överallt på kroppen där grövre hår växer. Du kan klicka här för att se vilka områden du kan boka behandling för. Klicka här

Att tänka på vid Vaxning

Innan din bokade tid är det några saker att tänka på för att säkerställa optimala resultat och en bekväm behandlingsupplevelse. För det första är det viktigt att håren är tillräckligt långa, helst minst 5 mm, så att vaxet effektivt kan fästa och avlägsna alla hårstrån. Genom att undvika rakning mellan vaxningstillfällena kan du säkerställa att alla hårstrån är i samma tillväxtfas, vilket ger ett jämnare och längre resultat.

För att förbereda huden inför behandlingen är det också fördelaktigt att utföra en mild peeling för att avlägsna döda hudceller och minska risken för inåtväxande hårstrån. Detta underlättar även för håren att komma ut ur huden vid behandlingstillfället. Se även till att huden är ren och fri från krämer eller oljor på det område som ska vaxas, då detta kan påverka vaxets förmåga att fästa ordentligt.

För att minimera risken för hudirritation efter behandlingen är det också viktigt att undvika exponering för starka kemikalier, klorerade bad eller direkt solljus under de första 24 timmarna efter behandlingen. Det är också bra att undvika att träna eller bada i klorerat vatten under denna tid för att låta huden lugna ner sig och minska risken för eventuella hudreaktioner.

Genom att följa dessa enkla riktlinjer kan du säkerställa bästa möjliga resultat och njuta av en smidig och behaglig upplevelse hos Life Long Clinic i Göteborg. Vårt erfarna team av professionella hudterapeuter kommer att göra allt för att se till att du känner dig bekväm och nöjd med din behandling

LPG Behandling
lotus spa template services img 3

Efter Behandlingen

När din behandling är avslutad finns det några enkla steg du kan följa för att optimera resultatet och hålla din hud frisk och återfuktad. Efter behandlingen är det normalt att huden kan kännas lite öm eller irriterad, men med rätt eftervård kan du minimera obehag och maximera hållbarheten av ditt resultat.

Ett av de viktigaste stegen efter behandling är att undvika att använda produkter som kan irritera huden eller täppa till porerna. Det är bäst att undvika starka kemikalier, parfymerade produkter eller alkoholbaserade lotions på det behandlade området under de första 24 timmarna efter behandligen. Istället kan du välja milda och återfuktande produkter som lugnar och återställer huden.

För att förebygga inåtväxande hårstrån och hålla huden mjuk och len är det också bra att fortsätta med en mild peeling några gånger i veckan efter vaxningen. Detta hjälper till att avlägsna döda hudceller och främja frisk hudregenerering, vilket minskar risken för inåtväxande hår och håller huden slät och jämn.

Undvik även att sola eller använda solarium under de första dagarna efter vaxningen, eftersom huden kan vara känslig och mer mottaglig för solens skadliga strålar. Om du måste vistas i solen, se till att använda solskyddsfaktor för att skydda den behandlade huden och minska risken för solbränna eller pigmentering.

Vanliga frågor och svar

Det är bäst att undvika direkt solljus och solarium under de första 24 timmarna efter vaxning, eftersom huden kan vara känslig och mer mottaglig för solbränna. Om du måste vistas i solen, använd solskyddsfaktor för att skydda den behandlade huden.

Resultatet av vaxning varar vanligtvis i 2-4 veckor, beroende på din hårväxt och andra individuella faktorer. Efter regelbunden vaxning tenderar håren att växa tillbaka mjukare och glesare över tid.

Vaxning kan upplevas som obehagligt eller lite smärtsamt, särskilt vid de första behandlingarna. Men många kunder vänjer sig snabbt vid känslan, och smärtan minskar oftast med tiden och regelbunden vaxning.

Vad Väntar Du På...

Boka din tid

Life Long Clinic driver för närvarande två kliniker i Göteborg. En av dem är belägen längs den populära paradgatan Avenyn, medan den andra kliniken är belägen parallellt med Linnégatan.

Life Long Clinic

Vasagatan 58, 411 37, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt

Life Long Clinic - Louise

Nordhemsgatan 52, 413 06, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt