Medicinsk Termografi Göteborg

Medicinsk termografi är en undersökning där vi med hjälp av en värmekamera analyserar kroppen.

Life Long Clinic

Medicinsk termografi i Göteborg

Ryggskott ischias stelhet goteborg

Vad är Termografi?

Termografi är en beröringsfri, icke-invasiv och noggrann analysmetod som möjliggör visualisering av förändringar i dermas yttertemperatur genom en högpresterande och sofistikerad termografi.

Det är ett säkert och biverkningsfritt alternativ som inte kräver strålningsmoment eller andra skadliga element. Denna metod är praktisk inom både forskning och analys av obalanser i kroppen, mjukdelsskador, fria radikaler, lymfatiska stagnationer, dolda inflammationer och blockeringar.

Grunden till medi thermscans användning inom medicinen ligger i att dermas yttemperatur avspeglar kroppens temperatur. Denna är normalt symmetrisk för en enskilda individer. Vid sjukdomsprocesser bildas osymmetriska bilder mellan vänster och höger kroppshalva där högre respektive lägre temperatur än normalt uppstår i ”derma-området” som motsvarar det skadade området. 

Tekniken är en medicinsk avbildningsteknik som är godkänd av amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA sedan 1982.

När borde man göra en medicinsk termografi?

En medicinsk termografering är bäst att göra förebyggande och bör upprepas regelbundet för att upptäcka problem tidigt. Även om du aldrig har gjort en termografering tidigare är det bra att kolla upp var problemen kommer ifrån.

Genom att tidigt få kunskap om kroppens problem kan allvarliga sjukdomar förebyggas. Om smärtan redan är ett faktum kan vi tydligare lokalisera problemet och hitta lösningar. Regelbundna undersökningar gör det möjligt att följa förändringar och upptäcka problem tidigare.

Hur ofta ska man göra en termografi?

För att säkerställa att ingen aktivitet pågår kan eller bör man göra upprepade undersökningar efter 3, 6 eller 12 månader beroende på resultatet av den första undersökningen. Om allt ser bra ut är en årlig termografering en normal upprepningstid.

Har man smärta i ett område är termografi en väldigt bra analysmetod för att objektivt kunna se vart exakt exempelvis en ”dold inflammation” sitter. Problemområdet kan därefter behandlas med högre noggrannhet.

Osteopati kiropraktik goteborg
Ryggskott ischias stelhet goteborg

Vad ska man tänka på innan en medicinsk termografi?

  • Undvik att använda salvor eller deodorant efter morgonduschen.
  • Undvik intensivt solbad/solarium två dagar innan undersökningen.
  • Undvik massage eller annan manuell behandling två dagar innan undersökningen.
  • Bär löst sittande kläder samma dag.
  • Undvik träning samma dag före termograferingen.

Använda termografi som alternativ mamografi?

Många föredrar att använda denna analysmetoden som ett kompliment till förebyggande av brösthälsa. Den strålnings- och fysiskt beröringsfria metoden för bröstscreening fungerar på kvinnor i olika åldrar, och speciellt lämplig för kvinnor med täta bröst.

Vanliga frågor och svar

Nej, metoden är helt säker. Den varken vidrör din kropp eller avger någon stårlning. Vår kropp avger värme och det är detta som registreras vid analysen.

Ja, det går alldeles utmärkt att analysera trots dina bröstimplantat.

Vad Väntar Du På...

Boka din tid

Life Long Clinic driver för närvarande två kliniker i Göteborg. En av dem är belägen längs den populära paradgatan Avenyn, medan den andra kliniken är belägen parallellt med Linnégatan.

Life Long Clinic

Vasagatan 58, 411 37, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt

Life Long Clinic - Louise

Nordhemsgatan 52, 413 06, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt