Laserbehandling Göteborg

Sveriges kanske främsta specialister inom medicinsk Laserbehandling för smärtlindring och rehab, Life Long Clinic har ett stort utbud av världsledande medicinsk laser LLLT och Nd:YAG laser

Life Long Clinic

Laserbehandling i Göteborg

Ryggskott ischias stelhet goteborg

Vi på Life Long Clinic är specialister inom laserbehandling och har utrustat vår klinik med de mest sofistikerade och avancerade icke-kirurgiska medicinska lasrar som finns på marknaden idag.

Life Long Clinic var först i hela skandinavien med att erbjuda laserbehandling med Hiro TT. En medicinsk laser som anses vara en ”royce rolls” bland icke-kirurgiska medicinska lasrar.

Vad är Laserbehandling?

Vid laserbehandling med en riktig medicinsk laser stimuleras cellernas mitokondrier i det behandlade området vilket ger cellerna mycket mer energi och på så vis kan kroppen naturliga läkningsprocess börja.

Laserbehandling har en anti-inflammatorisk effekt men även ökad produktion och utsöndring av betaendorfiner, morfinliknande substanser, som medverkar till att smärtan i området minskar eller upphör.

Utvidgning i kroppens blodkärl och blodkapillärer leder till ökad blodtillförsel till det drabbade området, på detta vis kan näring och syrerikt blod påskynda läkningsprocessen.

LLLT Medicinsk laser - M6 robot

Low Level Laser Therapy, oftast förkortats LLLT. Namnet reflekterar att det inte handlar om kirurgiska, skärande lasrar utan en lågenergi laser vilket är en risk- och smärtfri metod. Denna sortens laser är vad man på svenska kallar för kall laser, då man inte upplever någon värme vid behandling.

vår M6 laserrobot kommer från den italienska världsledande laserproducenten ASA Laser. Ett företag som forskat och publicerat många studier genom åren för att visa den goda effektiviteten av deras lasrar.

3D laserrobot som är en helautomatiserad laser med robothuvud automatiskt behandlar problemområdet. Vi har möjlighet att personanpassa din behandling genom specialfrekvenser och på så vis erbjuda program som optimerar laserbehandlingen vid både akuta och kroniska smärttillstånd.

Största skillnaden från andra konventionella lasrar är det patenterade MLS-teknologin (Multiwave Locked System) där inflammation, svullnad och smärta bearbetas på samma gång med olika synkroniserade våglängder (808 respektive 905 Nm). Detta, tillsammans med inställbar frekvens och den höga uteffekten, ger oöverträffade behandlingsresultat på en mängd olika diagnoser.

Tack vare att våra laserrobotar har en mycket stor noggrannhet kan källan till problemområdet behandlas med stor precision bidragande till en healande effekt. Noggrannheten medverkar även till att små och svåråtkomliga områden nu kan behandlas lättare.

laserbehandling goteborg medicinsk laser LLLT
hiro_tt_Laserbehandling_smarta_rehab

En medicinsk laser i världsklass.

Hiro TT-apparaten är i världsklass av flera anledningar. Den kombinerar den senaste tekniken inom laserbehandling med smarta kylsystem för att leverera effektiva och säkra resultat för smärtsamma muskel- och ledproblem.

  1. Termiskt utbyte: Hiro TT använder sig av principen om termiskt utbyte för att behandla smärta och skador i muskuloskeletala systemet. Genom att kombinera en Nd:YAG pulslaser med ett avancerat kylsystem, SmartCooler, kan Hiro TT sänka temperaturen på huden och vävnaderna samtidigt som den levererar laserenergi.

  2. Omedelbar intervention: Tack vare det termiska utbytet kan Hiro TT ge omedelbara resultat även vid akuta tillstånd som skador, muskelbristningar och kontusioner. Detta gör det möjligt för klienter att snabbt få lindring från smärta och förbättra deras återhämtning med laserbehandling.

  3. Intensitet och djupverkan: SmartCooler gör det möjligt att använda HILT® pulsen på ett optimalt sätt, vilket leder till en ökad mängd laserenergi som når djupare in i vävnaderna. Detta resulterar i mer effektiv behandling och snabbare läkning.

  4. Säkerhet och bekvämlighet: Hiro TT kombinerar den höga intensiteten i HILT® pulsen med den lokala kylningen från SmartCooler för att säkerställa en bekväm behandlingsupplevelse för patienterna. Även vid akut inflammation och hos känsliga personer är behandlingen säker och behaglig.

  5. Vetenskapligt bevisad effekt: Hilterapia® har bevisats vara effektiv genom forskning och kliniska studier för att främja vävnadsreparation och läkning. Den kombinerade effekten av laserenergi och termiskt utbyte ger långvariga och betydande resultat för patienterna.

Vad Väntar Du På...

Boka din tid

Life Long Clinic driver för närvarande två kliniker i Göteborg. En av dem är belägen längs den populära paradgatan Avenyn, medan den andra kliniken är belägen parallellt med Linnégatan.

Life Long Clinic

Vasagatan 58, 411 37, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt

Life Long Clinic - Louise

Nordhemsgatan 52, 413 06, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt