Kriopraktik & Osteopati Göteborg

Vi både utbildar och behandlar med mjuk Kiropraktik och strukturell Osteopati

Life Long Clinic

Kiropraktik och Osteopati i Göteborg

Ryggskott ischias stelhet goteborg

Vad är kiropraktik och osteopati?

Kiropraktik och osteopati är båda alternativa medicinska metoder som fokuserar på att behandla smärtor och förbättra kroppens funktion på ett naturligt sätt.

Kiropraktik kommer från grekiskans ”chiro” som betyder händer och ”praktos” som betyder att göra. Den primära metoden är kiropraktisk justering, där kroppens leder och muskler behandlas för att återställa normal funktion i ryggraden och nervsystemet. En kiropraktor använder händerna för att manipulera lederna och därigenom lindra smärta och förbättra rörlighet. Behandlingen fokuserar på att lösa upp blockeringar och främja kroppens självläkande process.

Osteopati, å andra sidan, är en manuell medicinsk praktik som också använder händerna för diagnos och behandling. Osteopater betraktar kroppen som en helhet och söker att optimera dess funktion genom att hitta och behandla de underliggande orsakerna till besvär. Genom mjuka manuella tekniker förbättras belastning och ledfunktion, vilket kan minska muskelspänningar och stimulera blodcirkulationen och nervsystemet för att främja kroppens självläkande process.

Vad är skillnaden mellan kiropraktik och osteopati?

Även om kiropraktik och osteopati har liknande mål och metoder finns det några skillnader mellan dem. Kiropraktik fokuserar främst på manipulation av ryggraden och nervsystemet för att lindra smärta och förbättra rörlighet, medan osteopati har en bredare syn på hälsa och behandlar hela kroppen för att optimera funktionen.

Båda metoderna kan behandla ett brett spektrum av besvär, inklusive rygg- och nacksmärtor, huvudvärk, muskel- och ledvärk samt olika former av stressrelaterade besvär. Oavsett vilken metod som används är det viktigt att klienten får en noggrann analys och en individuellt anpassad behandlingsplan för att uppnå bästa möjliga resultat.

Vad behandlar man med kiropraktik och osteopati?

Både kiropraktik och osteopati är effektiva för att behandla en rad olika besvär relaterade till muskler, leder och nervsystem. Här är några av de vanligaste besvären som behandlas med dessa metoder:

  • Idrottskador
  • Arbetsskador
  • Smärta
  • Spänningar
  • Nackspärr
  • Ryggskott
  • Tennisarmbåge
  • Whiplashskada, etc.

Mjuk kiropraktik och strukturell osteopati

Vi fokuserar på att erbjuda skonsamma och effektiva behandlingar för att lindra smärta och förbättra rörlighet hos våra patienter. Med mjuk kiropraktik, en mildare variant av traditionell kiropraktik, och strukturell osteopati, som liknar kiropraktikens metoder, kan vi behandla allt från rygg- och nackbesvär till idrottsskador och stressrelaterade problem.

Mjuk kiropraktik innebär att vi använder skonsamma tekniker för att manipulera leder och muskler, vilket gör behandlingen behaglig och säker för klienten. Strukturell osteopati fokuserar på att behandla kroppen som helhet och hitta och korrigera underliggande orsaker till besvär.

Vårt team av erfarna terapeuter har en helhetssyn när vi behandlar våra patienter och skräddarsyr varje behandling för att passa individuella behov. Vi strävar alltid efter att ge våra klienter långsiktiga resultat och förbättrad livskvalitet.

Osteopati kiropraktik goteborg
lotus spa template services img 3

Vad är så speciellt med vår behandling?

Utöver manuell teknik med händerna tillämpar vi även oss av medicinska apparaturer så som Impulse iQ när vi utför en behandling.

Impulse iQ är ett avancerat högteknologiskt verktyg som har utvecklats för att ge mjuka och exakta datorstyrda kiropraktiska justeringar för att lindra smärta och återställa funktionen i kroppen. 

Apparaten är idag den absolut bästa på marknaden då ingen annan konkurrent har samma gedigna forskning bakom sig vilket även är ett måste för att kunna bli FDA-godkänd. FDA är den amerikanska motsvarigheten till läkemedelsverket som även reglerar och godkänner medicinska apparaturer.

Hur fungerar Impulse iQ?

Datorassisterad kiropraktikjustering med Impulse iQ ger terapeuten objektiv återkoppling om hur ditt problemområde reagerar i realtid för att kundanpassa behandlingen bara för dig. Det högteknologiska datoriserade verktyget, Impulse iQ, mäter exakt hur ryggraden rör sig vid behandlingen och kan på så vis anpassa behandlingen efter varje specifika område.

Man placerar apparaten på behandlingsområdet exempelvis en kota, därefter utlöses en ”knackning” (impulse). Apparaten mäter i realtid hur mycket leden rörde sig vid denna knackning och genom det patenterade mikrokretskortet avgör apparaten automatiskt frekvensen på ”knackningar” tills kotan fått optimal rörlighet och då stannar den av sig själv. Detta är ett otroligt unikt verktyg för terapeuten att objektivt hitta och behandla ledblockeringar med en noggrannhet som överträffar de tidigare använda metoderna.

Lärare på Ackermann College​

Vår duktiga kollega Giorgio är dessutom sedan över 10 år tillbaka även lärare på världskända Ackermann College, där han utbildar andra fysioterapeuter och läkare, inom metoden strukturell osteopati och mjuk kiropraktik. 

Prestigefyllda Ackermann College har sedan 1974 utbildat över 5 000 personer. Vi är stolta över att ha en så duktig kollega här på Life Long Clinic i Göteborg som med sin höga expertis kan ta hand om våra klienter.

Kontakta oss idag för att boka en tid och upplev fördelarna med mjuk kiropraktik och strukturell osteopati för en smärtfri och aktiv livsstil!

Hur exakt behandlingen utförs och vilken sort apparatur som skall tillämpas är individuellt och avgörs först efter analys, behandlingen är alltid individuellt anpassad efter varje persons behov

Antalet behandlingar som ordineras beror på vilka besvär man har och hur länge man har haft dem.

Ackerman College goteborg
Vad Väntar Du På...

Boka din tid

Life Long Clinic driver för närvarande två kliniker i Göteborg. En av dem är belägen längs den populära paradgatan Avenyn, medan den andra kliniken är belägen parallellt med Linnégatan.

Life Long Clinic

Vasagatan 58, 411 37, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt

Life Long Clinic - Louise

Nordhemsgatan 52, 413 06, Göteborg

Öppettider

Mån-Fre: 10:00-18:00
Lör-Sön: Stängt