Kemisk peeling

Till Bokadirekt Tillbaka till behandlingar

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling även kallat för Syra behandling är ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar, där lösningar med aktiva ämnen appliceras på huden för att uppnå hudutjämning och hudförbättring bland annat. En av de vanligaste typerna av kemisk peeling är AHA-peeling (Alpha Hydroxy Acid) är ett samlingsnamn för olika slags syror där några av de effektivaste är glykolsyra och mjölksyra. Dessa syror förekommer naturligt och utvinns ur växter och brukar därför ibland också kallas för fruktsyror. Det finns olika styrkor på peelingarna, vilka anpassas utifrån din huds egenskaper och ditt mål med behandlingen. Gemensamt för alla är att de är djuprengörande, löser upp torra döda hudceller, kollagenstimulerande, stimulerar nya fräscha hudceller, minimerar linjer, drar samman porer och ger en fin lyster i huden.

Kemisk peeling

Det översta lagret av huden består av döda hudceller, därunder finns ett lager med friska celler vars uppgift är att reparera huden. Med åldern försämras förnyelseprocessen i huden och det döda hudcellagret fjällar inte av i samma takt som när man är yngre. Detta resulterar i att det yttersta lagret förtjockas och blir glåmigt, livlöst och skapar inkapslingar av orenheter som inte kan komma ut. Med kemisk peeling främjar skapandet av nya hudceller och avlägsnas det yttre cellagret av döda hudceller och orenheter med olika syralösningar. Det finns olika typer av kemisk peeling beroende på om man vill få allmän uppfräschning och lyster, har pigmenteringar, rynkor och fina linjer, pormaskar, eller acne. Återhämtningstiden efter en peeling kan vara alltifrån ingen till två eller fler veckor beroende på vad för hudproblem man behandlar. Så fort huden har återhämtat sig helt är det dags för nästa behandling. Efter behandlingen återfår huden sin lyster och spänst och de friska hudcellerna jobbar optimalt. Nedan kan du läsa mer om våra olika typer av peelingar.

Olika typer av kemisk peeling

Vi arbetar bland annat med Image skincare PEELS, Mesoestetic, ICE PEEL, DP Dermaceutic Uberpeel m.m.
Vi erbjuder både mildare kemiska peelingar och starkare kemiska peelingar. De mildare kemiska peelingarna för en mer uppfräschning och djuprengöring så att huden får lyster och för att minska fina linjer och porer. De starkare peelingarna passar en mogen, åldrad hud och hud med pigmenteringar och ger huden en mer föryngrande och utjämnande effekt på både linjer och rynkor samt pigmenteringar.

Mesoestetic peels

Skräddarsydd ansiktsbehandling med pensling av Kemiskpeeling från världsledande Mesoestetic anpassad efter din hudtyp och hudbekymmer. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment utav Mesoestetics världskända skinbooster samt effektiva och resultatinriktade kemiska peelingar. Vi erbjuder bla dessa Mesoestetics AHA-peels: Glycolic peel, Glykolsyra Lactic peel, Mjölksyra Mandelic peel, Mandel syra Salisylic peel, Salisylsyra Melanostop peel, Speciellt utformad för behandling av hyperpigmenteringar. Modifierad Jessner peel en kombo peel som är kombinerad av 3 syror.

Mesoeclat – En chock treatment för den utlimata fräschören.

  • Dessa peels går utmärkt att kombinera med Dermapen behandling.
  • Efter hudtyp och hudproblem väljer vi en peeling just för din hud.
  • Tänk på att skydda dig med hög SPF dagligen, inför och efter din AHA-behandling.
  • Det går bra att göra enstaka kemiskpeeling men för att optimera och uppnå resultat krävs det att du gör en kur.

Image skincare peels

Image Skincare erbjuder flera effektiva behandlingar för alla hudtyper och hudproblem. Från enzymbaserade till starkare peelings med AHA-och BHA syra.

Peelingen är baserad på organisk Aloe Vera och botaniska extrakt vilket gör den skonsam men väldigt effektiv. Med hjälp av olika koncentrat av aktiva ingredienser skräddarsyr vi sedan din behandling efter dina behov och önskemål.

En peeling by Image är perfekt för dig att göra om du känner dig glåmig, obalanserad, trött och hängig i huden. Den hjälper till att stärka upp huden på djupet och motverkar hudens nedbrytning från alla de yttre miljöpåfrestningar vi utsätts för dagligen.

Image Peels erbjuder även olika typer av kemiskapeelingar framtagna för att arbeta aktivt på pigmenteringar och även acne-peels.

DP Dermaceutic Uberpeels

UBER PRO PEEL som är en avancerad kemiskpeeling framtagen för att appliceras direkt efter en Dermapen behandling för att effektivisera behandlingen. Innehåller bla 25% mandelsyra, 5% mjölksyra, hyaluronsyra, retinaldehyd och kojicsyra. Utmärkt vid behandling av bla:

  • Solskadad hud,Pigmenteringar
  • Fina linjer & rynkor
  • Ojämn struktur
  • Ärr
  • Acne etc…

Ice peel

ENERPEEL MA / Mandelsyra 40% Stimulerar kollagen, elastin och hudens egna hyaluronsyrafunktion (NMF). Egenskap att jämna ut struktur, ge uppstramning och lifting effekt.

Behandlingar och kombinationsbehandlingar

Kemiskpeeling kan göras som en enstaka behandling men för en mer varaktig effekt och för att uppnå optimal effekt rekommenderas att utföra en kur på ca 3-6 behandlingar med täta mellanrum och sedan underhålla resultatet med behandlingar varannan månad.

Kemiska peelingar kan med fördel kombineras med en rad andra behandlingar för att förstärka effekten eller påskynda till ett önskat resultat. Boka gärna en konsultation där vi tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Din personliga behandlingsplan gör vi sedan upp tillsammans för att du ska få bästa möjliga resultat. I samband med konsultationen får du även råd och rekommendationer för produktvård hemma.

Vi på Life Long Clinic erbjuder flera olika behandlingar som passar bra att kombinera beroende på vad du önskar för resultat så hjälper vi till med vilken som passar dig bäst.

Efter behandlingen

Efter en kemisk peeling så är huden fotosensitiv, vilket innebär att huden är känsligare mot ljus från solen därför är det viktigt att skydda sig mot solen och använda en hög SPF. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under den närmaste tiden efter en kur av behandlingar men också vid enstaka behandling och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter så kommer huden uppnå optimal effekt.

När det gäller eventuell konvalescens som kan uppstå efter behandlingen så varierar det mycket beroende på vilken typ av peeling som utförts och hudens tillstånd. Detta får du mer information om innan behandlingen utförs. De vanligaste är till exempel att viss rodnad kan uppstå och eventuell avfjällning av huden i olika grad.

Boka tid

Boka enkelt genom Bokadirekt eller genom formuläret nedan.

Till Bokadirekt

Ange namn, kontaktuppgifter och önskad behandling så återkommer vi till dig med
förslag på lediga tider.