Botox

Till Bokadirekt Tillbaka till behandlingar

Vad är Botox?

Botulinumtoxin så som Botox är muskelavslappnande medicin som används bl.a. för behandling av migrän, hyperhidros/överdriven svettning men också i ansiktet för estetiska behandlingar som t.ex. pannrynkor.

Botulinumtoxin är ett läkemedel som vid en injektionsbehandling blockerar den nervsignal som gör att muskeln drar ihop sig. Linjer och rynkor som uppkommit av mimik och rörelser blir mindre tydliga vilket resulterar i ett avslappnat och fräscht utseende. Vi erbjuder både estetiska och medicinska behandlingar med botox.

Botox är en behandling som väl utförd ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut. Medlet används bland annat mot kråksparkar och argrynkan men även i Medicinskt sammanhang använder vi botox för att behandla migrän, överaktiv käkmuskulatur (tandgnissling), överdriven svettning (hyperhidros) och muskelspasmer.

Behandling med botox är lämpligt vid bla:

  • Markerade linjer mellan ögonbrynen (argrynkan) som får dig att se trött, arg eller ledsen ut.
  • Ansiktsmuskulatur som orsakar rynkor runt ögonen (kråksparkar) och de horisontella linjerna i pannan.
  • Sura mungipor
  • Överaktiv käkmuskulatur (tandgnissling)
  • Olika typer av assymetrier i ansiktet.
  • Medicinskt använder vi även botulinumtoxin för att behandla överdriven svettning (hyperhidros), migrän och muskelspasmer.

Huden med tiden

Med tiden accelererar åldrandeprocessen och tillsammans med yttre påfrestningar som till exempel solexponering påverkas hudens utseende. Den förlorar successivt sin fasthet och linjer och rynkor uppkommer. Rynkor och linjer blir tydligare och djupare, med botox minskar vi oönskad mimik tillfälligt och mjukar upp linjer.

En annan viktig faktor vid bildandet av linje och rynka är minskad produktion av hyaluronsyra. När vi blir äldre tappar huden sin spänst och vårt utseende förändras, fettkuddar förlorar volym bla. Det är ett bindande ämne som omger cellerna och ger huden dess ungdomliga, släta utseende. Minskningen av detta ämne, som finns naturligt i huden, får hudens struktur att förlora sin fulla och fasta känsla och gör den mer mottaglig för rynkor.

Hållbarhet

En behandling med botox håller i ca 3-6 månader och under den tiden befinner sig den behandlade muskeln i viloläge, för att sedan återfå kraft igen. Vid upprepade behandlingar blir musklerna svagare då den inte använts lika frekvent som vanligt. Efter behandling blir linjer och rynkor alltså inte värre utan snarare bättre. Vi jobbar även förebyggande med våra behandlingar. För att ytterligare förstärka effekten av behandlingen är det till fördel att kombinera med andra typer av behandlingar och för optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Kombinationsbehandling med fillers

Ofta kombinerar man botulinumtoxinbehandling med fillers. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, att skapa volym och släta ut djupa rynkor samt förstora läppar. Vad som passar dig för att uppnå önskat resultat får du rådfråga din behandlare, ni kan då lägga upp en behandlingsplan för att uppnå önskat resultat säkert och succesivt.

Certifierad läkare

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Alla injektionsbehandlingarna utförs av certifierad Leg.läkare. Tillsammans utformar vi en behandlingsplan som matchar dina förväntningar, resultat och budget. Hos oss får du alltid våra profesionella rekommendationer baserat på kunskap som certifierad läkare, estetiska ögat och långa erfarenheten.

Att tänka på efter en behandling

Efter en botox-behandling kan du direkt återgå till din vardag men undvik träning, bastu, eller solning de närmsta 24h. Undvik även alkohol och att applicera smink på behandlade området. Behandlingens resultat uppnår sin fulla verkan efter ca14 dagar. Du kan uppleva en lätt spänningshuvudvärk ett par dagar efter din behandling, detta är snabbt övergående och avhjälps med eventuell värktablett.

Boka tid

Boka enkelt genom Bokadirekt eller genom formuläret nedan.

Till Bokadirekt

Ange namn, kontaktuppgifter och önskad behandling så återkommer vi till dig med
förslag på lediga tider.