Radiofrekvens / RF

1 200 kr/behandling

Läs vidare Till Bokadirekt Tillbaka till behandlingar

Radiofrekvens är en icke-kirurgisk men väl beprövad behandlingsmetod.

De radiofrekventa vågorna skapar vibrationer i kroppens celler som ger värme och startar en läkningsprocess i kroppens syretillförsel och ökar blodcirkulationen.

Radiofrekvens påverkar även lymfcirkulation och blodcirkulation vilket medför att svullnader och ödem dämpas.
Den noggrant efterforskade kombinationen av ökad lymfcirkulation och tillförseln av friskt blod har visat ha en otroligt positiv effekt på kroniska obalanser.

Det har dessutom visat sig att radiofrekvens har en positiv bieffekt. Vid radiofrekvens stimuleras kollagenet och elastinbildningen i huden. Kollagenet i huden återskapas vid värmeutveckling genom att gammalt och skadat kollagen repareras och återhämtar sig. Resultatet blir en direkt huduppstramning men även en långsiktig effekt på rynkor, slapp hud och hudbristningar.

Bipolär Radiofrekvens

Bipolär radiofrekvens påverkar främst i de ytligare skikten, övre och mellersta hudlagren. Denna metod arbetar ytligt och värmer vävnaden 2-4mm ner i huden. Mikrocirkulationen som uppstår i huden leder till att cellerna töms på sina toxiner och slaggansamlingar, på så vis kan lymfsystemet med hjälp av frekvensmedicinskt lymfdränage rensa bort dessa som annars är svåråtkomliga och nya friska celler kan återbildas i en ren miljö.

Eftersom den bipolära radiofrekvensen påverkar de ytliga skikten, får huden mest effekt då det redan befintliga kollagenet värms upp vilket resulterar i ett mer direkt resultat med en uppstramande effekt.

Apparaten som vi använder vid behandling med bipolär radiofrekvens är specialutvecklad med ett unikt handstycke som tillämpar en kombination av både bipolär radiofrekvens och frekvensmedicinsk lymfdränage i ett och samma handstycke. Detta för kunna uppnå bästa möjliga behandling för just detta specifika ändamål.

Tripolär Radiofrekvens

Tripolär radiofrekvens kombinerar elektroder för monopolär och bipolär i samma handstycke. Radiofrekvenser skickas med specifika algoritmer mellan de tre elektroder som finns i handstycket. Kombinationen ger bäst resultat jämfört med att arbeta med endast en av metoderna enskilt (monopolär eller bipolär), därför klarar denna metod av att täcka ett mycket bredare behandlingsområde samtidigt. Vigorous Youth 3xS är en otroligt avancerad maskin som är speciellt framtagen för oss på Life Long Clinic efter flera års forskning. I Vigorous youth 3xS finner man monopolär och bipolär enheterna kombinerade med andra behandlingsformer, exempelvis laser och vakuum, till skillnad från tripolär som inte är kombinerad med något annat än radiofrekvens. Det har sin grund i att effekten av tripolär är som bäst då den inte kombineras med annat. Tripolär-kombinationen har gjort det möjligt att med sänkt intensitet nu kan skapa en bättre effekt.

Tripolär har en unik sammansättning av sofistikerade styralgoritmer som förhindrar överhettning och som i sin tur utesluter behovet av hudkylning. Dessutom är behandlingen i princip smärtfri vilket är en utomordentlig egenskap som teamet i Life Long Clinic lyckats åstadkomma med sin sofistikerade maskin,Vigorous Youth 3xS.

För ansiktet finns även ett tripolärt handstycke i mindre format, gjord för att smidigare kunna komma åt alla små områden vid behandling.

Denna handenhet är dessutom ett enastående och unikt redskap vid ansiktsreflexologi. Behandlaren kan med exakthet stimulera de försvagade reflexologiska områdena i ansiktet, vilket är något som Vigorous Youth 3xS är unik med och därav även på denna aspekten särskiljer sig från konkurrenterna.

De radiofrekventa vågorna påverkar lymfcirkulation och blodcirkulation vilket innebär att det lilla formatet på handstycket är perfekt för att behandla lymfnoderna i halsen med stor precision, medförande att svullnader dämpas då en förbättrad lymfcirkulation uppstår. Då lymfcirkulationen förbättras i hals och ansiktet bidrar det till att mörka ögonringar reduceras.

Som tidigare nämnts har radiofrekvens en positiv bieffekt, vilket bidrar till stimulering av fibroblasterna så ökad kollagen och elastinbildning uppstår som resulterar med en uppstramande effekt av huden.

Boka tid

Boka enkelt genom Bokadirekt eller genom formuläret nedan.

Till Bokadirekt

Ange namn, kontaktuppgifter och önskad behandling så återkommer vi till dig med
förslag på lediga tider.