DEN OPTIMALA LASERTERAPIN

Laserrobot M6

Från 1 200 kr/tim*

* En medicinsk timme motsvarar 45 minuter.

Vid behandling ingår en analys och behandling med olika apparatur som är skräddarsydda enligt just ditt behov.

Läs vidare Till Bokadirekt Tillbaka till behandlingar

Vi på Life Long Clinic är specialister inom laserterapi och har utrustat vår klinik med de mest sofistikerade och avancerade icke-kirurgiska lasrar som finns på marknaden idag.

Vi erbjuder en rad olika metoder av laserbehandling så som ”quantum physic laser”, light healing laser och 3D laserrobot som är en helautomatiserad laser med robothuvud som kan styras i 5 olika riktningar. Vi har möjlighet att personanpassa din terapi genom specialfrekvenser och på så vis erbjuda program som optimerar laserbehandlingen vid både akuta och kroniska smärttillstånd.

Största skillnaden från konventionella lasrar är MLS-teknologin (Multiwave Locked System US Patent) där inflammation, svullnad och smärta bearbetas på samma gång med olika synkroniserade våglängder (808 respektive 905 Nm). Detta, tillsammans med inställbar frekvens och den höga uteffekten, ger oöverträffade behandlingsresultat på en mängd olika diagnoser.

Vår laserbehandling kallas för terapeutisk laser eller som det internationellt heter Low Level Laser Therapy, oftast förkortats LLLT. Namnet reflekterar att det inte handlar om kirurgiska, skärande lasrar utan i vårt fall innebär både en risk- och smärtfri metod.

Tackvare att våra laserrobotar har en mycket stor noggrannhet kan källan till problemområdet behandlas med stor precision bidragande till en healande effekt. Noggrannheten medverkar även till att små och svåråtkomliga områden nu kan behandlas lättare.

En viktig faktor för behandlingsresultatet är mängden tillförd ljusenergi i vävnaden. M6 laserrobot är en högeffektslaser och har framförallt tre fördelar:

 • Den optimala doseringen av Joule/cm2 tillförs snabbare (dvs kortare behandlingstid)
 • Man når djupare in i vävnaden (dvs fler typer av problem kan behandlas)
 • All behandling sker automatiskt genom det robotiserade laserhuvudet

Laserterapi har i helhet en healande effekt på kroppen. Den både har en kort- och långsiktig därtill även en bestående effekt.

Som nämnts tidigare har lasern en anti-inflammatorisk egenskap men även ökad produktion och utsöndring av betaendorfiner, morfinliknande substanser, som medverkar till att smärtan i området minskar eller upphör. Utvidgning i kroppens blodkärl och blodkapillärer leder till ökad blodtillförsel till det drabbade området, på detta vis kan näring och syrerikt blod påskynda läkningsprocessen.

Energitillförseln som cellerna mottar efter en behandling gör att nya friska celler kan bildas utan något minne i DNA bleuprint av någon skada.

En mycket förenklad sammanfattning av laserterapins verkan på kroppen:

 • Ökad blodgenomströmning
 • Kraftfullt smärtlindrande
 • Biostimulerande
 • Påskyndad sårläkning även öppna sår (diabetiker)
 • Minskad ärrbildning
 • Post-operation (förkortad läkingstid samt minskning av svullnad och inflammation)
 • Led- och muskelsmärtor motverkas
 • Immunförsvaret stimuleras
 • Brett spektrum av ”healing” egenskaper både emotionellt och fysiologiskt

Antalet laserbehandlingar som krävs är väldigt individuellt och baserar sig på många faktorer.

En akut skada kan totalt heala sig efter ett fåtal laserbehandlingar. I regel brukar vi säga att ju äldre en skada är, så som kroniska skador, desto fler behandlingstillfällen behövs oftast.

Vi är dessutom de ända som använder laserkikare vid behandling, en japansk medicinsk metod som hjälper terapeuten att se emotionella och fysiologiska reflexiologiska blockeringar. Detta bidrar till att terapeuten kan se dina obalanser och på så vis skräddasy en helhetsbehandling för just dina behov.

Med erfarenhet sen 1991 inom laserområdet så kan man säga att vi vet vad vi pratar om.

Boka tid

Boka enkelt genom Bokadirekt eller genom formuläret nedan.

Till Bokadirekt

Ange namn, kontaktuppgifter och önskad behandling så återkommer vi till dig med
förslag på lediga tider.