Kirosteopati / Osteopati

Från 1 495 kr

Läs vidare Till Bokadirekt Tillbaka till behandlingar

Kirosteopati kan beskrivas som en tillämpad kombination av Kiropraktik och Osteopat Göteborg, där både manuell och högteknologisk utrustning används för att uppnå bästa resultat.

 

Kirosteopati innebär att man återställer normal funktion i ryggraden genom att använda mjuka manuella tekniker. Självläkande mekanismer i kroppen sätts i rörelse och påskyndar läkningsprocessen.
Kirosteopati och osteopati är en behandlingsform som bland annat går ut på att minska de stressreaktioner en kropp utsätts för när den inte mår bra.

Kirosteopaten arbetar huvudsakligen med det muskuloskeletala systemet, vilket huvudsakligen innebär ryggraden, alla leder och ligament samt muskler.
För att korrigera störningar i leders rörlighet används olika manuella metoder såsom manipulation, mobilisering samt användning av ett högteknologiskt verktyg.

Kirosteopati är ett verksamhetsområde som även används för förebyggande och behandling av funktionella obalanser i rörelseapparaten så som rådgivning om träning, arbetsställningar och allmänna hälsofrågor.
Kirosteopat (osteopat) teori utgår från att obalanser i en leds rörlighet påverkar nervsystemet och ger upphov till olika besvär och smärttillstånd.

Kirosteopatins helhetstänkande och behandling ger patienten effektiv smärtlindring och bättre rörlighet, samtidigt som målet är att förhindra att besvären återkommer.

Besvär som kan behandlas av en kirosteopat och osteopat:

  • Idrottskador
  • Arbetsskador
  • Smärta
  • Spänningar
  • Nackspärr
  • Ryggskott
  • Tennisarmbåge
  • Whiplashskada, etc.

Vid behandling tillämpar vi utöver manuell teknik även oss av medicinska utrustningar så som Impulse iQ.
Impulse iQ är ett patenterat och FDA-registrerat
högteknologiskt verktyg som har utvecklats för att ge mjuka och exakta datorstödda kiropraktiska justeringar för att lindra smärta och återställa funktionen i kroppen. Impulse iQ styrs av ett mikrokretskort belägen inuti enheten som ger en styrd kraft som terapeuten kan använda för att behandla olika delar av kroppen.

Datorassisterad kiropraktikjustering med Impulse iQ ger terapeuten objektiv återkoppling om hur ditt problemområde reagerar i realtid för att kundanpassa behandlingen bara för dig. Det högteknologiska datoriserade verktyget, Impulse iQ, mäter exakt hur ryggraden rör sig vid behandlingen och kan på så vis anpassa behandlingen efter varje specifika område.

Vår duktiga kirosteopat är dessutom sedan flera år tillbaka lärare på världskända Ackermann College, där han utbildar andra fysioterapeuter och läkare, strukturell osteopati och mjuk kiropraktik. Prestigefyllda Ackermann College har sedan 1974 utbildat över 5000 personer så vi är stolta över att ha en så duktig kollega här på Life Long Clinic i Göteborg.

Hur exakt behandlingen utförs och vilken sort apparatur som skall tillämpas är individuellt och avgörs först efter analys, behandlingen är alltid individuellt anpassad efter varje persons behov

Antalet behandlingar som ordineras beror på vilka besvär man har och hur länge man har haft dem.

Boka tid

Boka enkelt genom Bokadirekt eller genom formuläret nedan.

Till Bokadirekt

Ange namn, kontaktuppgifter och önskad behandling så återkommer vi till dig med
förslag på lediga tider.