Idag delar vi med oss av lite tips på hur du ska en riktigt schysst glow i sommar och hur du ska få färgen att hålla!

 

 

1. Skrubba, Peeling, exfoliate!

För att få en jämn och snygg färg som varar ska man se till att ha skrubbat huden noga innan det är dags för att möta solen. Se till att skrubba hela kroppen noga och glöm inte att ansiktet också ska peelas men självklart med en mildare peeling anpassad för ansiktet och din hudtyp. Kör gärna med en peeling 1 gång i veckan åtminstone för att få bort de torra hudcellerna.

Tips på behandling: För Ansiktet funkar flera av våra behandlingar om du vill få en djuprengöring och uppfräschning så som:

• Silkpeel– behandlingen som är nya generationens microdermabrasio och peeling. • Face treatment lyx– Djuprengörande behandling med portömning. • Face treatment optimal med AHA– Ansiktsbehandling med portömning, djuprengöring och AHA-syra. • Hollywood Combo– Optimal behandlings kombo med både exfoliering och återfuktning

Tips på produkter:  Peeling för Ansiktet : •Clinical peel and reveal- En trippelpeeling som polerar bort döda hudceller från ytan och lämnar en jämn och lystrig hud. •FirmX peeling gel- En peeling som sveper bort döda hudceller och lämnar en mjuk och fräsch hy utan att irritera huden.

För kroppen: •Mega-Rich Body Wash- En omedelbart lugnande och näringsgivande body wash för torr,uttorkad hud. Innehåller mikrofrön och vitamin A,C &E. •ChillChili bodyscrub- En underbar och grov scrub för kroppen med havssalt, eteriska oljor, chiliextrakt och mjukgörande oljor bla  jojobaolja.

2. Fukta, Moisturize & återfukta!

Du flagar snabbar om din hud är torr! Se till att använda en fuktgivande och närande creme. Glöm inte att smörja in både ansikte och kropp på morgon och kväll men även direkt efter duschen då porerna öppnat sig och suger åt sig maximalt med fukt. Applicera gärna fukt och näringsgivande masker 1-3ggr/vecka för att ge huden en extra fukt boost. Datorn suger åt sig fukt och är uttorkande för huden. För alla som jobbar framför datorn se till att ha en fukt-mist nära tillhands för att spraya då och då under dagen.

Tips på behandling:  •Intraceuticals oxygenbehandling/ Madonnabehandlingen- Här snackar vi fukt och näring! Oxygenbehandling där ett naturligt komplex med bland annat hög dos av Hyaluronsyra, grönt te, aloe vera, vitaminer och antioxidanter slussas djupt ner i huden med hjälp av 98% rent syre. •Mesoterapi med TMT-teknik– Denna behandlingen är fuktgivande, hud föryngrande & uppstramande.  

Mesoterapi är en behandling som tillför huden hyaluronsyra, antioxidanter och vitaminer.

Tips på produkter:  •Aloe Tonic mist- Lindrande ansiktsvatten i spray med aloe vera och antioxidanter för att återfukta, lugna och förhindra skada från fira radikaler. Används både morgon och kväll & närsomhelst när huden behöver bli uppfräschad.•Cucumber gel masque- Mycket mild och lugnande gelmask. Kan användas flera gånger i veckan, går att ha på området under ögonen för att minska svullnad. Lindrar även solbränna. •Viz1000- Ett super koncentrerat 75% hyaluronsyre komplex som håller huden återfuktad hela dagen/natten. Ökar fuktighetsnivåerna och antioxidantskydd.

3.Skydda!

Om du hets-solar så kommer du att bränna dig. Förutom att du bränner dig så orsakar du skador på din hud och din färg flagnar av snabbt. Använd solskydd, helst ett solskydd med minst SPF30 i ansiktet. Solen är en av bovarna för ett förtidigt åldrande i huden samt solskador, Glöm inte att bättra på med solskydd underdagen! Bär gärna en snygg solhatt eller keps om du tänker spendera dagen ute under stark sol. Sola kortare perioder och undvik solen när den är som starkast vid 11-15- tiden är också något att varmt rekommendera.

Tips på Produkter: •MaxSheer Defense lotion SPF30- En mycket lätt,parfymfri & oljefri fuktcreme med SPF30- skydd framtagen för att användas dagligen. Återfuktar & skyddar! •Ultra-lite Oil-free Sunblock SPF30-För personer som vill ha en lätt solskyddslotion. Lätt, snabbabsorberande, parfymfri och icke-fet solskyddslotion som ger ett lätt skydd mot UVA/UVB-strålar för att hjälpa till att förhindra solbränna, hudskador och ojämn missfärgning. •Instant Mineral SPF45- Ett måste i handväskan!! Ett talkfritt, transparent, matt mineral puder med SPF45 förpackat i en smart borstapplikator för snabbt UVA/UVB -solskydd närsomhelst. Perfekt att ha med sig för att bättra på solskyddet snabbt utan att behöva kladda eller förstöra din makeup. Även superbra att borsta på i hårbotten för att undvika att bränna hårbotten!

4.H2O, Vatten, Återfukta inifrån!

Minska ner på uttorkande drycker så som kaffe och svart te. Drick mycket vatten för att smörja huden inifrån och hjälpa kroppen att rensa ut slagg men även från att bli uttorkad!

Tips: Boosta ditt vatten och gör det extra nyttigt och gott genom att slänga i gurkskivor, citronskivor, färka mynta blad eller annat fräscht och gott!

5. Wax on, Wax off!

Se till att vaxa benen och andra områden som önskas vara hårfria innan semester. Dels slipper du att tänka på att dra fram rakhyveln var och varannan dag för att raka bort håret med även för att slippa skala av brännan! Vaxning lämnar huden hårfri längre och även len och mjuk inför semester och ditt möte med solen!

Tips på behandling:   Vaxning! boka in en tid för vaxning inför semestern!

 

Sol2

Life Long Clinic