Nu är det dags att ta tag i höststädning av huden för att reparera och få tillbaka sin glow efter sommaren.

I år har vi haft en fantastisk sommar med mycket sol och värme. Somrarna får oss att må bra,slappna av och se fräschare ut alltmedan vår hud blir mer gyllenbrun. Solen förskönar vår hud men det är som det ser ut på utsidan för på djupet, i cellnivå är det helt annan femma! Att få en solbränna är kroppens sätt att skydda sig mot skadliga UV-strålar. Våra pigmentceller arbetar på högtryck och de döda hudcellerna ökar betydligt mycket mer på ytan. Det resulterar i att hornlagret (de översta lagret på överhuden) förtjockas för att skydda underliggande hud och dessutom så ökar även talgproduktionen och täpper till porerna, allt detta under solens inverkan.

Räddningen? Kemisk peeling!

Behandling med kemisk peeling är snäll, effektiv och återställer balansen i huden och ger tillbaka hudens förlorade lyster. Kemisk peeling är en favorit eftersom den på ett skonsamt sätt förbättrar hudens struktur och kvalitet, avlägsnar död hudceller och tvingar nya fräscha hudceller att bildas. Behandlingen passar alla hudtyper och kan även användas på känslig hud.

För att få ett optimalt resultat av Kemisk peeling så rekommenderar vi att behandlingen görs i kur. Efter sommaren så krävs en storstädning av huden för att den ska kunna reparera/ återhämta sig efter sommaren. Det ger dig även ett mycket bättre resultat och du får ut mer av behandlingen.   Läs mer och boka här.

 

 AHA

Life Long Clinic